Vintertid ligger snön djup i Oviksbygden, Storsjön är täckt av ett tjockt lager is och fjällvärlden lockar både dig som vill åka utförs, slättförs eller ta en tur på någon av de fina skoterlederna.

Kälkåkning i Persåsen

I Persåsen finns världens första Sleigh Cross Park med nedfarter i olika svårighetsgrader för kälkåkning. Anläggningens knapplift är anpassad för både kälkåkning och utförsåkning. I boblandet tar du ditt bobkörkort för att sedan kunna tävla mot varandra i en 1300m lång bana för dom modigaste!

Läs mer på deras hemsida.

Sysselsätt dig i Gräftåvallen

Vid vägens slut tar fjället vid och här ligger Gräftåvallen naturskönt på 700 m ö h vid Österfjällets trädgräns med Fjällgården som navet. Här kan du vandra efter markerade leder eller strosa lite lätt på fjället. Det finns lättare turer att välja på som även passar de mindre barnen. Om man vill äta egenfångad fisk till middag finns ett flertal fiskevatten att välja på.
Endast en timmes bilfärd från Östersund eller en halvtimme från Oviken ligger Gräftåvallen som är barnfamiljernas vinterparadis.
Längd- och utförsåkning, toppturer, skoter, bara vara, äta gott, ja allt detta gör du enkelt här!

Läs mer på deras hemsida.

Elljusspår i närområdet

De elbelysta spåren i Myrviken är öppna alla dagar i veckan. Kvällstid är spåren belyst under tiden 17.00- 21.00, det finns även en "knapp" för att tända belysningen de tider då belysningen inte är tänt. På Kejsarvallen i Myrviken parkerar du din bil och åker iväg på längdskidorna. Ett annat nära elljusspår är Peråsens skidspår på 2,4km med belysning. För mer information elljusspåren finns skyltning och beskrivningar på plats.

Skoteråkning

Med en storslagen natur, ett alltid lika tjockt snötäcke och ett stort antal preparerade leder från norr till söder kan Oviken erbjuda riktigt fin skoteråkning. Vill du och ditt sällskap ta med fika finns ett antal trevliga färdmål och rastplatser längs våra leder som ni är hjärtligt välkommen att använda. Trevlig tur och kör försiktigt!

Uppdaterad ledkarta över Bergs kommun plus delar av Åre och Östersunds kommuner finns att köpa hos: Frendo Myrviken - Gräftåvallens Fjällanläggning - Turistbyrån Myrviken Granngården Oviksbolaget. HallenMacken. Höglekardalen. I ledkartan finner du också information om skoteråkning, viktiga telefonnummer, regler och fiskevårdsområden.

Ta en titt i Evenemangskalendern för aktuella aktiviteter!