moffar och hunn rund2Den storslagna bygden Oviken är en del av södra storsjöbygden med sina fyra årstider och sitt breda utbud av aktiviteter. Vi har aktiviteter som passar dom flesta med närhet till sjö och fjäll. Vad sägs om hästridning, utförsåkning, gå på tur, bowla, besök familjeföretaget Wikners eller Gårdsmuséet i Hovermo. När du blir hungrig är Hävvi i Glen/Bydalen en av dina valmöjligheter. Hävvi är säsongsanpassad med skafferiet precis utanför dörren. I Gräftåvallen finns Fjällgården. och vid torget i Myrviken finns det flerfaldigt prisade Fjällkonditoriet, som också driver restaurangen på Mötesplats Oviken.

Besöker du oss om sommaren kanske du vill ta fäbodvägen upp till Långbuan, en av de omsorgsfullt restaurerade fäbodarna längs med vägen. För några år sedan serverades här våfflor lagade över öppen eld och med killingar springandes omkring besökaren. Är du nyfiken på vad som händer i Kusbölehelvete, eller intresserad av keramik finns det en glas- och keramikverkstad med försäljning i Västeråsen. Första veckan i juli vartannat år arrangeras "Ovikenveckan", en kulturfestival runt om i bygden med lokala och nationella artister och där konst, musik, teater och matkultur samsas.

Storsjöodjursspaning, fjällvandring, bär och svampplockning, fiske och ett besök i Ovikens gamla kyrka eller nya kyrka eller på Ovikens hembygdsgård. Du har fullt med möjligheter av utflykter när du besöker Oviken!
(Rev 2022-01)


Jämtland Härjedalen Turism

För mer information om Södra Storsjöbygden och Oviken --> Jämtland Härjedalen Turism